Hoppa till sidans innehåll

Orienteringsskytte


olskytte

Orienteringsskytte är en mångkamp som funnits i många år. Från början hette sporten Fälttävlan.

Sporten är idag i första hand en civil mångkamp med delgrenarna skjutning, punktorientering samt fri orientering. Namnet Orienteringsskytte infördes den första juli 1998.

Orienteringsskytte är den optimala sporten där både fysik och psyke ställs på prov. Förutom att kunna orientera behöver du även kunna vara koncentrerad under lång tid och hålla nerverna i styr.

Forsa OK har under 2014 startat sin sektion inom orienteringsskytte och verksamheten är under uppbyggnad. Tanken är att de kommande åren både stå som arrangör för orienteringsskytte-tävlingar, men även att fler orienterare i klubben och Hälsingland ska upptäcka denna utmanande och roliga sport. Andreas Davidsson kommer from 2014 att tävla för Forsa OK i orienteringsskytte-sammahang. Andreas vann under 2013 - 1 sm-gul, 1 sm-silver och 1 sm-brons och har representerat det svenska landslaget de senaste fem åren.

Under 2014 hade Forsa OK representanter på dom flesta världscup-tävlingarana under året, både i Sverige, Finland och Danmark. Dessutom en löpare uttagen till VM i Tyskland och flera ungdomar på det årliga rekryteringslägret. Dessutom fick klubben sina första SM-medaljer inom denna gren - grattis till Jimmy Johansson x 2 och Marcus Dolk + våra stafettlag H16 - Jimmy och Tomas samt H20 - Marcus och Matilda. Vi hade även löpare i topp i Svenska cupen för juniorer - genom Matilda Jonsson och Jonas Persson.

Nedan hittar ni stomprogrammet för 2015:

7-8/2 SM Vinter Häverödal

28-30/4 Danmar Syd-Jylland troligen World Cup

15-16/5 World Cup Finland Kauhava

6-7/6 SM klassisk och en sprittävling Lilla Edet

4-5/7 SM Sprint och stafett Sundsvall

8-10/8 World Cup Forsa OK

14-16/8 WM Finland Mikkeli

3-4/10 SM masstart och sprinttävling Gnesta

31/10-1/11 World Cup Danmark Mitt-Jylland


Boka in redan nu! Och framförallt vår egna Världscup i början av augusti - där kan vi behöva lite hjälp (enklare funktionärssysslor) samt att det finns chans att prova på denna roliga och utmanande form av orientering!

Har ni frågor kring vårt orienteringsskyttande är ni välkomna att höra av er till undertecknad. Kanske vill ni vara med på någon tävling, testa på någon träning eller hjälpa till att arrangera? Hör av er till nedanstående.

Rekryteringsläger
Rekryteringslägret är en aktivitet som varmt rekommenderas för alla yngre som vill prova på orienteirngsskytte i en trevlig miljö. Max 5 platser för Forsa OK:are. Klubben betalar deltagaravgiften och resa. Anmäl ditt intreese till Andreas, se nedan.

Orienteringsskyttecampen genomförs i Falun 28/6-3/7. Det är ett ypperligt tillfälle att träna både skytte och punktorientering samtidigt som man hjälper nya orienteringsskyttar. Mer info kommer.

Intresserad av att veta mer?

Kontakta Andreas Davidsson, 070-425 47 95, This is a mailto link
om du vill veta mer om orienteringsskytte eller vill hänga med på en tävling under året!

Mer om sporten finns att läsa på orienteringsskytte.se

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:32 Skribent: Andreas Davidsson

  

halsinglandssparbank

 

Björn Lundén

blobid0.png

 

ica

 

mellanskog

safecon_liggande_030109 

ludvigco.jpg

 

ELE-logo PMS 371.pngRåsjö

Eirefelt Self storage

 

 

 

 

 

Postadress:
Forsa OK - Orientering
Gunnar Forsgren, Bergfotsvägen 10
82453 Hudiksvall

Besöksadress:
Backa Bygdegård, Fyhrvägen 6
82460 Forsa

Kontakt:
Tel: 065023096
E-post: This is a mailto link

Se all info