Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomsverksamheten


Välkomna till Forsa OK:s barn- och  ungdomsverksamhet. Vi har träning och aktiviteter på torsdagar under vår och höst, Skogslek för de på 6-8 år, Orienteringsskola och Teknikträning från 8 år och uppåt. Vi arrangerar och deltar även i olika tävlingarläger och resor. Ibland tillsammans med hela klubben och ibland med hela eller delar av barn-/ungdomsgruppen.

Vi har delat in barnen och ungdomarna i grupper utifrån nivåerna i orienteringens utvecklingstrappa (se egen flik för beskrivning). Föräldrar och andra närstående är mycket välkomna att vara med i aktiviteterna och att passa på att lära sig själva samtidigt som barnen. 

  • Skogslek är för de yngsta och där ligger fokus på att vara ute, leka och bekanta sig mer orientering.
  • Spanarna har Orienteringsskola på grön-vit nivå med fokus på att lära sig orientera så att man känner att man själv kan hitta i skogen med karta längs ledstänger som stigar, ängkanter och kraftledningar.
  • Utmanarna har Orienteringsskola och Teknikträning på vit-gul nivå och här utvecklas orienteringsförmågan vidare. Vi använder kompass som komplement till kartan, och målet är att bli säker på att orientera längs ledstänger och börjar även orientera lite utanför ledstänger. 
  • Höjdarna är för de äldsta inom barn-/ungdomsgruppen. De har Teknikträning på gul-svart nivå. Här tränar vi att känna sig trygg med alla orienteringtekniker i olika typer av terräng, samt även mer fysisk träning. 

I många delar är barn- och ungdomsverksamheten gemensam med verksamheten för för klubbens äldre medlemmar, från motionärer till elit, så håll utkik efter aktiviteter även i aktivitetskalendern på öppningssidan. I all vår verksamhet utgår vi ifrån klubbens ledord: glädje, gemenskap och respekt.

Se under flikarna till vänster för mer info om gruppernas verksamhet, eller kontakta Mia Forslin, 070-294 22 44, This is a mailto link

Uppdaterad: 22 MAR 2018 14:36 Skribent: Mia Forslin
Epost: Adressen Gömd

Borgarloppet 2020

  

halsinglandssparbank

 

Björn Lundén

 

 

iggesund

 

ica

 

mellanskog

safecon_liggande_030109

 

sjölins smide

 

logotype_lrfkonsult

 

 

 Råsjö

Eirefelt Self storage

 

 

 

 

 

Postadress:
Forsa OK - Orientering
Sven Bergström, Utnäs 136
82065 Forsa

Kontakt:
Tel: 065023096
E-post: This is a mailto link

Se all info