Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupper (8-16 år)


Under vår och höst har Forsa OK orienteringsträning på torsdagar klockan 18.00 till ca 19.30.  Första tillfället för våren 2021 är den 14:e april vid vårt klubbhus Backa, Fyhrvägen 6 i Sörforsa. Därefter är vi på olika platser kring Forsa och Hudiksvall för att öva på olika typer av terräng.  Banor finns på vit till svart nivå (se Utvecklingstrappan under egen flik). Våravslutningen för orienteringsträningen är den 17:e juni vid Lintjärn. 

På torsdagarna har vi tre träningsgrupper som vi delar in barnen och ungdomarna i: Spanarna, Utmanarna och Höjdarna. De är indelade utifrån ålder och kunskapsnivå.  Föräldrar och andra närstående är mycket välkomna att vara med sina barn och ungdomar i aktiviteterna och även öva själva. I verksamheten utgår utifrån våra ledord: glädje, gemenskap och respekt.

Spanarna (8-10 år)

Aktiviteterna i gruppen Spanarna leder till målet att självständigt förstå och passa kartan, orientera längs tydliga ledstänger som stigar och vägar. Helt enkelt att börja veta vad man spanar efter för att hitta rätt, samt känna sig trygg och kunna ta sig fram i skog och mark. Övningarna är på grön-vit nivå i utvecklingstrappan.

Utmanarna (10-12 år)

I gruppen Utmanarna har vi aktiviteter som leder till målet att utveckla sin förmåga i att orientera längs ledstänger som stigar, ängskanter och kraftledningar, samt att börja hitta fram i skogen en bit även utan att följa en ledstång. Det innebär att kompass börjar användas mer. Gruppen heter Utmanarna just för att det handlar om att våga utmana sig lite mer och våga sig på och börja känna sig trygg i att orientera även utanför ledstänger. Övningarna är på vit-gul nivå i utvecklingstrappan. 

Höjdarna (12-16 år)

I gruppen Höjdarna blir det alltmer fokus just på höjder. Målet är att kunna behärska alla olika orienteringstekniker i olika typer av terräng där en viktig del är att läsa och förstå höjder och höjdkurvor samt att ta sig fram i skog och mark i högre hastighet. Övningarna är på gul till svart nivå i utvecklingstrappan.

Anmäl på länken: https://forms.gle/HrUVKw7PkBFTY7SD6

  

Övriga klubbaktiviteter

Alla är också mycket välkomna att delta i klubbens övriga aktiviteter där många passar både stora som små. Det är alltid någon som har ansvaret för aktiviteten som kan instruera och hjälpa till, men aktiviteterna är ofta inte lika tydligt ledarledda som orienteringsträningen på torsdagar. Kolla i aktivitetskalendern för info. Ibland finns önskemål om att man ska meddela att man kommer eftersom det underlättar för den som ordnar, men det brukar lösa sig ändå om man bara dyker upp.

På tisdagar under vår och höst brukar det vara Norrcup, som är ett samarbete mellan orienteringsklubbarna i norra Hälsingland. Nu i corona är upplägget lite modifierat, men träningar kommer det att bli! På söndagar brukar det också vara träningar, ofta löpning. Vid en del tillfällen finns också Mountainbikeorientering (MTBO) och Orienteringsskytte. Sen har vi alla trevliga tävlingar förstås, där alla kan vara med oavsett kunskaps- och ambitionsnivå. 

Uppdaterad: 16 AUG 2018 10:48 Skribent: Mia Forslin
Epost: This is a mailto link

Borgarloppet 2020

  

halsinglandssparbank

 

Björn Lundén

blobid0.png

 

ica

 

mellanskog

safecon_liggande_030109 

logotype_lrfkonsult

 

 

 Råsjö

Eirefelt Self storage

 

 

 

 

 

Postadress:
Forsa OK - Orientering
Christer Engman, Skarmyravägen 21
82460 Forsa

Besöksadress:
Backa Bygdegård, Fyhrvägen 6
82460 Forsa

Kontakt:
Tel: 065023096
E-post: This is a mailto link

Se all info