Hoppa till sidans innehåll

hittaut.nu Hudiksvall


Skärmavbild 2014-04-29 kl. 13.32.43

Hudiksvalls roligaste friskvårdsprojekt - hittaut.nu

hittaut.nu är ett hälso- och friskvårdsprojekt som redan idag drivs med framgång på 13 orter i Sverige. Karta och modern teknik står i fokus och målet är att locka fler människor att hitta ut i sin närmiljö och upptäcka ett nytt roligt sätt att motionera på.

Det går ut på att hitta checkpoints i Hudiksvalls tätort med omnejd, vilka är av varierande svårighetsgrad och finns både inne i stan och ute i skogen. Till sin hjälp har man stor och detaljerad karta och/eller gps eller mobiltelefon och vid varje checkpoint finns en kod som sedan registreras på hemsidan hittaut.nu. För varje checkoint man tagit är man med i utlottningen av priser.     

Skärmavbild 2014-04-29 kl. 13.32.09Skärmavbild 2014-04-29 kl. 13.32.29

Det unika med projektet är att det riktar sig till alla, oavsett ålder, kön och bakgrund – vem som helst kan hitta ut! Det är kostnadsfritt för deltagaren, som får kartan hemskickad i sin brevlåda. Deltagarna erbjuds ett nytt och spännande sätt att få motion för både hjärta och hjärna samtidigt som de besöker natursköna platser i sin omgivning, platser som de kanske aldrig annars hade kommit till. Det kommer finnas checkpoints av varierande svårighetsgrader och en del kommer vara anpassade för personer med rörelsehinder.

På hemsidan hittaut.nu kan sedan deltagaren registrera sina checkpoints och jämföra sig med andra användare. Dessutom finns möjligheten att vara med i vår företagsutmaning och då kan deltagarna jämföra sig mot andra företag på orten, på ett enkelt och roligt sätt.

Skärmavbild 2014-04-29 kl. 13.30.57

Nu sätter vi Hudiksvall på kartan

Hittaut.nu finns idag på 13 orter och totalt finns det 26 000 deltagare registrerade i Sverige på hemsidan hittaut.nu. Under 2013 delades totalt 500 000 kartor ut på dessa orter. 95% av deltagarna svarar att de gärna gör hittaut.nu igen och 60% uppger att de ökat sin motion tack vare hittaut. Åldersfördelning och könsfördelning är jämnt fördelad.

De båda orienteringsklubbarna Forsa OK och Hudiksvalls OK har påbörjat arbetet med att starta upp ett hittaut.nu-projekt i Hudiksvall och närliggande orter till augusti 2014. Man har tillsammans sökt bidrag för projektet från Hudiksvalls kommun och Idrottslyftet och projektet kommer att drivas som ett ideellt projekt. En 5-års-plan är framtagen för projekt och förhoppningsvis kan hittaut.nu bli verklighet redan till hösten!

Tillsammans skapar vi Hudiksvalls roligaste och största friskvårdsprojekt! Vi söker nu företag och organisationer som vill samverka kring hittaut.nu och ha detta som en friskvårdsutmaning, eller en mycket bra kanal för att marknadsföra sig.

Läs mer här:
hittaut.nu söker funktionärer

hittaut.nu Hudiksvall söker samarbetspartners
 

 

Vi bjuder in till två företagarträffar med fokus på hälsa och friskvård

Tisdagen den 20 maj blir frukostmöte i centrala Hudik och onsdagen den 21 maj bjuder vi in till after work i Sörforsa. Du som företagare i Glada Hudik får kostnadsfritt chansen att testa på hittaut.nu, samt samtala med andra företag och lyssna till intressanta gästföreläsare på temat hälsa och friskvård.
Läs mer och boka din plats här!

 

Mer info besvaras av:
Mer info om hittaut.nu Hudiksvall besvaras av vår projektledare Andreas Davidsson, This is a mailto link, 070-425 47 94

Vill du veta mer om www.hittaut.nu - besök någon av de orter som redan idag kör projektet.

Uppdaterad: 04 MAR 2018 08:43 Skribent: Andreas Davidsson

  

halsinglandssparbank

 

Björn Lundén

blobid0.png

 

ica

 

mellanskog

safecon_liggande_030109 

ludvigco.jpg

 

ELE-logo PMS 371.pngRåsjö

Eirefelt Self storage

 

 

 

 

 

Postadress:
Forsa OK - Orientering
Gunnar Forsgren, Bergfotsvägen 10
82453 Hudiksvall

Besöksadress:
Backa Bygdegård, Fyhrvägen 6
82460 Forsa

Kontakt:
Tel: 065023096
E-post: This is a mailto link

Se all info