Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomsverksamheten


Här lägger vi ut information som är specifik för klubbens barn- och ungdomsverksamhet. I många delar är barn- och ungdomsverksamheten också gemensam med verksamheten för för klubbens äldre medlemmar, från motionärer till elit, så håll utkik efter aktiviteter även i aktivitetskalendern på öppningssidan. I all vår verksamhet utgår vi ifrån klubbens ledord: glädje, gemenskap och respekt.

Barnverksamheten riktar sig till barn i åldern 6-9 år där vi har Orienteringsskola på måndagar under vår och höst. I Orienteringsskolan lär man sig grunderna i orientering under lekfulla former. Man lär sig vad en karta är, vad symbolerna på kartan betyder och hur man passar kartan. Sen handlar det också om att bli van att ta sig fram i skogen, öva sig på att stämpla och veta att man kommit rätt. För det mesta är vi vid vår klubblokal i Sörforsa.

Ungdomsverksamheten riktar sig till barn- och ungdomar i åldern 10-16 år. Detta är fortsättningen på Orienteringsskolan, men även de som är nya för orientering kan börja i ungdomsverksamheten. Träningen är på måndagar. Vi har också träning på torsdagar för de som känner sig säker på svårare orientering. Här blir utmaningarna större jämfört med Orienteringsskolan, men vi övar också på grunderna som ingår där. På torsdagar är träningen förlagd på olika ställen för att öva på olika kartor i olika terräng. 

Se under flikarna till vänster för mer info om verksamheten, eller kontakta Mia Forslin, 070-294 22 44, This is a mailto link

Uppdaterad: 2017-08-06 15:58
Skribent: Mia Forslin

 

 

 

halsinglandssparbank

 

blinfo

 

iggesund

 

ica

 

mellanskog

safecon_liggande_030109

 

sjölins smide

 

logotype_lrfkonsult

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Forsa OK - Orientering
Sven Bergström, Utnäs 136
82065 Forsa

Kontakt:
Tel: 065023096
E-post: This is a mailto link

Se all info